دیوار سبز هیدروپونیک :

کشت گیاهان زینتی به صورت عمودی بر روی دیوار ایستاده به دیوار سبز یا دیوار زنده موسوم است که هم در داخل و هم در محوطه ­ی بیرونی ساختمان قابل اجراست. در انواع مختلف دیوارهای سبز از بسترهای متفاوتی جهت کشت گیاه مثل گلدان ها، پانل­ ها یا پوسته­ ی نمدی (متشکل از چند لایه الیاف طبیعی) استفاده می­شود. دیوار متشکل از پوسته­ ی نمدی سبک­ ترین نوع دیوار سبز است که گیاه بین لایه ­های الیاف ثابت می­شود. در این نوع بستر ریشه ­های گیاه در فضای پوسته­ ی نمدی قرار می­گیرند. مواد غذایی مورد نیاز گیاه به صورت محلول در آب آبیاری به گیاه داده می­شود لذا نیاز به خاک برای رساندن مواد غذایی و تثبیت گیاه وجود ندارد. این نوع سیستم پرورش گیاه به کشت هیدروپونیک معروف است و وقتی روی دیوار ایستاده اجرا می­شود دیوار سبز هیدروپونیک گفته می­شود.

کیفیت پوسته­ ی نمدی برای مقاومت در برابر پارگی، پوسیدگی و اشعه­ ی خورشید در کیفیت کل طرح مؤثر است. تنوع زیادی از گیاهان روی دیوار قابل اجراست که البته به هنگام اجرا برای بیرون ساختمان باید گیاه سازگار با شرایط آب و هوایی منطقه باشد. برای جلوگیری از انتقال رطوبت به دیوار اصلی باید فضای بین دیوار اصلی و دیوار سبز سازه­ ی ثانویه­ ی عایقی تعبیه شود.

اجزاء تشکیل دهنده ­ی دیوار هیدرپونیک به قرار زیر است:

  1. چارچوبی که روی دیوار نصب شود.
  2. صفحه از جنس پی وی سی یا پلی پروپیلن در اندازه­ی مورد نیاز
  3. پوسته ­ی نمدی
  4. لوله ­های سوراخدار
  5. مخزن آب
  6. پمپ
  7. مواد مغذی برای تزریق داخل آب آبیاری
نیاز به دیوار سبز و یا خدمات دکور سبز دارید؟ برای استعلام قیمت و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید

ابتدا چارچوب روی دیوار نصب می­شود. یک طرف ورقه­ ی پی وی سی یا پلی پروپیلن با نمد پوشانده می­شود. سازه­ ی حاصل با گیره­ ی فلزی بر روی دیوار ثابت می­شود. فضای خالی بین دیوار زنده و دیوار اصلی باید در نظر گرفته شود. گیاهان مورد نظر و طرحی که باید روی نمد پیاده شود انتخاب می­شود. شکافی در لایه ­ی خارجی نمد ایجاد و گیاه داخل آن قرار داده می­شود.

مه پاش رستوران
بیشتر

باید مراقب بود که ریشه­ ی گیاه آسیب نبیند. یک لوله­ ی سوراخدار در بالاترین قسمت دیوار زنده بین دو لایه­ ی نمد قرار داده می­شود. این لوله جهت آبیاری مجموعه مورد استفاده قرار می­گیرد. لوله ­ی دیگری در پایین­ترین قسمت جهت جمع ­آوری آب خارج شده استفاده می­شود. آب جمع شده دوباره به مخزن آب برگردانده می­شود و برای آبیاری به کار می­رود. از پمپ جهت رساندن آب به لوله­ ی آبیاری استفاده می­شود که با نیروی برق کار می­کند. اگر حسگرهای رطوبتی روی سازه استفاده شود با کاهش رطوبت دیوار زنده عمل آبیاری به طور اتوماتیک انجام می­شود.

هزینه ­ی اولیه­ ی سازه دیوار سبز هیدروپونیک مربوط به تجهیزات به کار رفته اعم از ورقه ­های تشکیل دهنده ­ی دیوار، پمپ، لوله ­ها و گیاهان به کار رفته می­باشد. هزینه ­های بعدی شامل هزینه­ های مربوط به آب، مواد غذایی که در آب حل می­شود، کنترل آفات و بیماری های گیاهی و نگهداری تجهیزات مثل پمپ و برق می­باشد. هرچقدر ابعاد کار بزرگتر می­شود هزینه­ ی اولیه در واحد سطح کمتر می­شود.

گیاهان زینتی نیاز به 16 ساعت استفاده از نور غیر مستقیم دارند که در داخل ساختمان علاوه از نور طبیعی ممکن است نیاز باشد که از نور مصنوعی نیز استفاده شود.

در سیستم دیوار سبز هیدروپونیک به علت عدم استفاده از خاک میزان مصرف آب به طور قابل ملاحظه­ ای کاهش می ­یابد و همچنین آب و مواد غذایی به طور یکنواخت در کل دیوار پخش می­شود.

اجرای دیوار سبز هیدروپونیک در رستوران ها، سالن­ های اجتماع، دفاتر کار و نیز محوطه ­ی ساختمان­ ها علاوه از اینکه منظره­ای چشم نواز در محیط پیرامون شما خلق می­کند گیاهان طبیعی به کار رفته تأثیر مطلوب بر هوای محیط دارد.  همچنین حداقل فضا از محیط شما گرفته می­شود و محیط بی روح تشکیل شده از مصالح ساختمانی تبدیل به فضای با روح و با طراوت گل و گیاه می­شود.

4.6/5 - (27 امتیاز)