مزایای دیوار سبز چیست ؟

مزایای دیوار سبز از جمله مسائلی است که برای همگان امری آشنا و قابل قبول است. یکی از اولین مزایای گرین وال که اکثر افراد با آن آشنا هستند زیبایی بصری است اما نکته قابل توجه آن است که مزایای دیوار سبز به همین موضوع ختم نمی شود. در ادامه با دیگر مزایای آن آشنا شوید:

آرامش و زیبایی بصری:

با ظهور و ایجاد دیوار سبزهای جان تازه ای به نماهای سخت و سرد ساختمان ها دمیده شد. دیوارهای سبز از آن جهت که با رنگ سبز خود و گیاهان زیبا نمای ساختمان ها را زیبا می کند تاثیر بسیار زیادی در روحیه افراد دارند. دیوارهای سبز تا حد زیادی می توانند به کاهش اضطراب و استرس و تفکرات منفی کمک کند و در شادی بخشی زندگی تاثیر به سزایی دارند.

کاهش اثرات جزایر گرمایی شهر:

یکی دیگر از مزایای دیوار سبز بازگرداندن زندگی گیاهی به فضای شهری است که این زندگی گیاهی باعث وقوع فرآیندهای خنک کننده در محیط هایی که دارای دیوار سبز هستند شده است.

نیاز به دیوار سبز و یا خدمات دکور سبز دارید؟ برای استعلام قیمت و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید

تلاطم هوای خنک، خنک شدن هوا، تلطیف محیط اطراف از مزایای گرین وال هستند که بسیار مورد توجه است.

ترکیب با محیط طبیعی اطراف:

دیوارهای سبز از عناصر طراحی پایدار هستند که به راحتی با محیط اطراف از جمله ساختمان های شهری و محیط های اطراف آن به خوبی ترکیب می شوند که این ترکیب دلنشین با بهره گیری از انواع گیاهان به وقوع می پیوندد.

نحوه اجرای دیوار سبز
بیشتر

تنوع در طراحی:

از مزایای استفاده از دیوار سبز می توان به تنوع بخشی که در طراحی ساختمان ایجاد می کند اشاره کرد. دیوار سبز می تواند روی انواع دیوار ها اجرا شود. در طراحی دیوار سبز نیز می توان از انواع گل ها و گیاهان بهره گرفت که همین امر نیز به نوعی با سلیقه افراد در ارتباط است.

مزایای دیوار سبز فقط به زیبایی آن ختم نمی‌شود همچنین وجودشان باعث حفاظت از ساختمان در برابر نور خورشید، باران و برف و نوسانات حرارتی می‌گردد از دیگر مزایای دیوار سبز، توانایی مجدد استفاده از آب است. گیاهان با شکستن ترکیبات و مواد مغذی در آب آلوده، به صورت مجدد از آن استفاده می‌کنند؛ دیوارهای سبز دامنه وسیعی از فواید زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی را نیز در بر می‌گیرند.

فواید زیست محیطی:

مزایای دیوار سبز ابعاد زیست محیطی زیادی را نیز در بر می گیرد که از جمله آن ها می توان به کاهش آلودگی هوا و آلاینده‌ها، کاهش گازهای گلخانه‌ای، کاهش دمای محیط پیرامون و تعدیل پدیده جزیره گرمایی شهری، کاهش آلودگی صوتی، کاهش مصرف انرژی اشاره کرد.

همچنین دیوارهای سبز با ایجاد زیست گاه برای انواع گونه های گیاهی و جذب پرندگان می تواند از نظر اکولوژّی تاثیر به سزایی داشته باشد و باعث حفظ تنوع گونه های گیاهی شود.

عایق دما و حرارت:

علاوه بر مزایای آنی و قابل لمس دیوار سبز، مزیت های دیگری نیز وجود دارد که از جمله آن ها می توان به کنترل نوسانات درجه حرارت اشاره کرد. این نوسانات حرارتی تاثیر مخربی بر مواد و مصالح ساختمانی دارد که وجود دیوار سبز به عنوان یک عایق بیرونی می تواند از این امر جلوگیری کند.

باغچه عمودی چیست؟
بیشتر

همچنین عایق شدن دیوار سبز می تواند باعث ذخیره انرژی در فصل های گرم و سرد سال شود و باعث کاهش هزینه های مرتبط با انرژی شود. بررسی های نشان می دهد دیوار سبز دمایی در حدود ده درجه خنک تر از دیوارهای مشابه خود است. از این جهت می توان مزایای دیوار سبز را در گروه اقتصادی نیز قرار داد.

کاهش سر و صدا :

کاهش آلودگی صوتی از مزایای دیوار سبز است که مورد توجه بسیاری از افراد قرار می گیرد. سطحی که توسط گیاهان زیادی پوشیده شده است تا  تا حد زیادی می تواند از انتقال صدا جلوگیری کند.به همین دلیل در بسیاری از کشورها مانند آمریکا و اروپا از دیوارهای سبز استفاده می شود تا حد زیادی در کاهش آلودگی صوتی کمک کند.

مزیت های اجتماعی:

دیوارهای سبز باعث ادغام طبیعت و ساختمان های با یکدیگر شده اند که همین امر محیط های شهری را بیش از پیش زیبا کرده است. زیبایی شهری در ایجاد سلامت جسمی و روانی شهروندان کمک زیادی می کند. از این رو در سال های اخیر شهرداری ها و همچنین افراد به طور خصوصی اقدام به ساخت دیوارهای سبز کرده اند.

ایجاد فرصت های شغلی :

دیوارهای سبز فرصت های شغلی متفاوت و مناسبی را برای افراد با تخصص های متفاوت فراهم کرده است. این فرصت های شغلی از طراحی و اجرا تا نگهداشت دیوارهای سبز را شامل می شود که یکی از مزایای دیوار سبز محسوب می شود.

نیاز به دیوار سبز و یا خدمات دکور سبز دارید؟ برای استعلام قیمت و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید

علاوه بر این زراعت شهری و کشت سبزیجات و صیفی جات از جمله مواردی است که می تواند در ایجاد دیوارهای سبز مورد توجه قرار گیرد.

آبنمای شیشه ای
بیشتر

بالا بردن بازده انرژی :

دیوار های سبز نوسانات دمایی را در سطح دیوار را بین ۱۰ تا ۶۰ درجه ی سانتیگراد به یکی از ۵ تا ۳۰ درجه ی سانتیگراد کاهش دهند.که باعث کاهش جنبش حرارت بین دیوار های ساختمان می شود.

این کاهش از طریق موارد زیر اعمال می شود:

  • به دام انداختن یک لایه از هوا در داخل توده ی گیاه.
  • کاهش دمای محیط از طریق تبخیر و تعرق و ایجاد سایه.
  • ایجاد یک سپر در برابر وزش باد در طول ماه های زمستان.
  • دیوار سبز می تواند با کاهش حرارت در اطراف دریچه های ورودی به خنک شدن ساختمان کمک کند و از این طریق انرژی کمتری نیز مصرف شود که یکی از مهم ترین مزایای دیوار سبز در ساختمان هاست.
5/5 - (1 امتیاز)